Blog Guest Post suna interesant doar pentru unii

Iata ca am apelat si eu in cele din urma la aceasta metoda SEO care inca da rezultate, dupa ultimul macel facut de Google prin Panda update. In cautare de bloguri unde imi pot publica un articol in care pot furisa unu, doua linkuri m-am lovit de crunta realitate a Guest Post-ingului in Romania.

blog guest posting

Guest Post suna bine doar pentru unii

Ideea de Guest Post este geniala. Bloggerii trebuie sa tina pasul cu evolutia celui mai mare motor de cautare din lume la ora actuala (Google evident) daca vor sa fie pe val. Guest Post-ul este una dintre acele metode de White SEO care inca da rezultate. Prin Guest Post-ing se creeaza continut asa cum Google iubeste sa gaseasca in paginile noastre.

Pentru un blog ce se gaseate la inceput de drum fara backlinkuri, Guest Postingul pare a fi o adevarata cale de a creste. Cu un gust dezvoltat al artei de a scrie poti scrie articole pentru alte bloguri si incluzi 1-2 linkuri catre blogul tau. Aceste linkuri se transforma in backlinkuri valoroase dupa ce Google termina de indexat Guest Postul.

Mecanismul expus functioneaza perfect. Cauti bloguri cu posturi in care proprietarul isi exprima dorinta de a accepta guest posturi si te apuci de scris.

Marea problema abia acum rasare. Ai gasit un blog ce spune tare si clar ca accepta guest posturi, chiar te roaga s-o faci. Ai scris articolul, l-ai trimis si astepti nerabdator raspuns. Peste ceva timp raspunsul vine sec:

„Guest Postul dumneavoastra poate fi publicat dar este un advertorial si cade sub incidenta regulii mele numarul 7. Cititi regulile Guest postingului pe blogul meu, la adresa …”

Mai exact, guest postul contine un link catre blogul pe care vrei sa-l promovezi scriind articolul cu pricina.Ins??i linkul in discu?ie este motivul meu de a m? afla pe blogul tau. Daca vrei sa adaugi un link in postare articolul tau se incadreaza la advertoriale si trebuie sa platesti (cred ca era 20 de euro pentru un singur articol postat ca advertorial).

Adica, dupa ce ca le furnizezi content blogului, content care de cele mai multe ori e targetat pe keyworduri ce-i aduc sigur vizitatori, mai trebuie sa si platesti. Este pacat ca patesti asa de obicei cu blogurile ce au Page Rank mare. Oricum geme serverul de cate articole si vizitatori au. Nu le ajunge… Si mai calca si pe capetele bloggerilor mai mici pentru a se mentine acolo sus.

Dragii mei bloggeri de top. Blogul vostru este terenul vostru. Voi pasati si tot voi dati cu capul. Dar cand va vin fanii cu flori in mana si va periaza voi le dati scuipati in ochi.

Mai am o intrebare si nu cred ca voi primi raspuns: Daca nu acceptati articole de tip Guest Post ce contin un link acolo, atunci care ar fi motivul nostru, astia mici, sa scriem articole pentru blogul vostru. Aveti impresia ca ne place sa scriem poezie si nu ne primeste nici un ziar? Sau poate credeti ca suntem destul de mici ca sa nu avem nevoie de timpul acesta pierdut scriind pentru blogul vostru.

Am zis ce aveam de zis. Eu primesc guest posturi. Ha! Ca sa va starnesc putin invidia, dragi bloggeri de top, voi accepta orice guest post (continut rezonabil va rog) si chiar va rog sa includeti un link (catre o resursa rezonabila bineinteles). Si linkul va fi cu Do Follow. Asa si lui Google ii place mai mult sa gaseasca linkuri externe pe care le intelege drept linkuri naturale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *