Cea mai buna drujba – Comparatie de oferte drujbe

Pentru a raspunde intrebarii care este cea mai buna drujba vom face o comparatie intre doua marci de prestigiu mondial in productia de drujbe, si anume Stihl si Husqvarna. Aceste doua marci ocupa un segment majoritar pe piata de drujbe din Romania.

Achizitionarea drujbei se face in functie de necesitatile fiecaruia. Astfel, daca drujba va fo folosita la taierea lemnelor pentru foc si fasonarea copacilor din gradina, atunci vei alege o varianta mai ieftina, din gama drujbelor semiprofesionale.

Care este cea mai buna drujba

cea mai buna drujba

Drujbe pentru uz ocazional

Atat Husqvarna cat si Stihl au cateva drujbe pentru uz ocazional. Preturile sunt foarte bune, dar drujbele proiectate pentru a fi folosite in lucrari usoare, de curatarea copacilor sau taierea a mici cantitati de lemn de foc.

Din aceasta gama de drujbe, Husqvarna produce modelul 236. Drujba Husqvarna 236 este usor de pornit si manevrat, are o greutate de 4,7Kg si o putere de 1,4KW. Pretul de achizitie este de 900 lei pe situl Husqvarna Romania.

O drujba similara, produsa de Stihl, este MS 170-D, o drujba pentru incepatori. Drujba MS 170-D este proiectata pentru lucrari usoare de taierea lemnelor de foc sau a constructiilor din lemn. Drujba poate fi folosita si la fasonarea si taierea copacilor cu un diametru sub 30cm. Puterea ei este de 1,3KW, cu o greutate de 1,9Kg. cea mai buna oferta de pret la acest magazin, la pretul de 820 lei.

Daca dorim saspunemcare este ce mai buna drujba, din aceasta categoriilor a drujbelor de hobby am putea spune ca cea mai buna este cea care va place mai mult din punct de vedere al pretului. Amandoua au puteri asemanatoare, si sunt destinale unor lucrari usoare. Probabil ca pretul va avea ultimul cuvant cand vine vorba de cea mai buna drujba, din aceasta categorie bineinteles.

Drujbe semiprofesionale

Drujbele profesionale sunt destinate unor lucrari mai ample, de la taierea comacilor din padure, fasonarea si sectionarea lor, activitati in gospodarie, taierea lemnului de constructie si intretinerea livezilor.

Din aceasta categorie prezentam drujba Husqvarna 55 si drujba Stihl 271, doua drujbe cu caracteristici asemanatoare.

Cele mai bune oferte drujbe Husqvarna 55 le-am gasit la pretul de 1800 lei la magazinul de unelte de pe acest site. Cu o putere de 2,5KW si o greutate de 5,2Kg, aceasta drujba are o dimensiune recomandata a lamei de33-50 cm.

Cele mai bune oferte drujbe Stihl 271 le-am gasit la pretul de 2090 lei de la magazinul Tehno Dora (Link aici). Drujba Stihl 271 este dotata cu un motor de 2,6KW, lungime de taiere de 40cm si o greutate de 5,6Kg.

Si de aceasta data castigatoarea lacea mai buna drujba din categoria semiprofesionala credem ca va fi una dintre acele oferte drujbe cu pretul cel mai mic, datorita caracteristicilor asemanatoare.

Drujbe profesionale

Destinate muncitorilor forestieri care lucreaza la extragerea lemnului din padure, drujbele profesionale sunt mult mai scumpe, dar au caracteristici net superioare celor prezentate anterior. Atat Husqvarna cat si Stihl produc drujbe profesionale cu o calitate foarte buna. Alegerea unei drujbe din aceasta categorie se face tinand cont de pret intr-o masura mai mica. Ceea ce se cauta la drujbele din aceasta categorie este ergonomia, fiabilitatea, raportul putere versus consum, si nu in ultimul rand pretului la piese drujba.

La categoria drujbe profesionale, cea mai buna drujba ar fi drujba cu care va simtiti cel mai bine cand lucrati. Astfel, majoritatea lucratorilor din exploatarile forestiere isi aleg drujbele in urma testarii echipamentelor colegilor de breasla.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *