Cu ce se curata siliconul de pe geam sau faianta

Procesul de etansare a rosturilor este usor dar de cele mai multe ori lasa in urma pete de silicon incapatanate. Azi vom afla cu ce se curata siliconul de pe geam sau faianta fara a zgaria sau deteriora suprafata afectata.

cu ce se curata siliconul de pe geam

Cu ce se curata siliconul de pe geam

Siliconul pentru etansarea rosturilor este un plimer acrilic. Dupa ce se usuca sunt sanse putine de a-l dizolva, daca nu stiti cu ce face reactie, evident.

Discutam aici de doua intervale de timp cand se incearca curatarea siliconului: Siliconul neintarit, imediat de s-a format pata si silicon intarit, polimerizat, ce a stat mai mult decat timpul de intarire recomandat in prospect.

In primul rand un silicon proaspat, neintarit poate fi curatat cu acetona, dizolvant de unghii, diluant si chiar cu alcool. Se vor folosi prosoape de hartie pentru a sterge mazga creata.

Daca siliconul este deja intarit curatarea lui se abordeaza intr-un mod diferit.

Se ia o lama de cuter, preferabil noua pentru ca nu este stirbita, si se introduce cu taisul piezis intre suprafata geamului si silicon. Daca lama este buna, restul de silicon ce mai ramane poate fi sters chiar si cu o carpa. Resturile care se incapataneaza insa pot si curatate cu partea mai tare a unui burete de spalat vase si CIF.

Cu ce se curata siliconul de pe geam cu produse din comert

Daca petele de silicon sunt mari sau geamul este de tip mat si nu are o suprafata dreapta, solutia cu cuterul nu e valabila. In acest caz poti apela la produse speciale pentru dizolvat siliconul. Din fericire magazinele de profil au acum in oferta solventi pentru silicon. Iata cu ce se curata siliconul de pe geam:

  • Mellerud Solutie indepartare silicon 0.25 litri. Un produs german ce poate curata atat siliconul proaspat cat si pe cel intarit. in functie de cat de tare e pata se lasa sa actioneze intre o ora si 12 ore, dupa care se indeparteaza foarte usor cu o spatula sau un burete. Atentie, acest produs este coroziv pentru ca are in componenta acid.
  • Sili-kil solutie de 100ml. Aceasta pasta se intinde peste pata de silicon, se lasa sa patrunda aproximativ 30 de minute dupa care se poate indeparta usor cu o spatula.
  • VIA SIL FRESCO – un spray de 50 ml – curata siliconul proaspat
  • VIA SIL INDURO – un flacon de 50 ml sau 100 ml – curata siliconul care deja este intarit de pe sticla, faianta, metale si multe alte materiale. Produsul actioneaza prin depolimerizarea siliconului ce poate fi mai apoi indepartat cu o spatula, cuter sau carpa.

Citeste in continuare cu ce se curata pixul de pe piele ecologica.

Desigur ca mai sunt si alte produse in comert insa nu le voi insirui pe toate. Daca stii cu ce se curata siliconul de pe geam folosind alte produse sau ce poti gasi prin casa te rog sa lasi un comentariu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *