Cu ce se curata tapiteria auto si cum o faci de unul singur

Daca esti unul dintre acei soferi care-si iubesc masina atunci trebuie sa stii cu ce se curata tapiteria auto. Fie ca stai mai toata ziua in masina, fie ca ai copii care din neatentie au facut boacane e bine sa stii cum poti sa-ti cureti scaunele si banchetele masinii.

cu ce se curata tapiteria auto

Cu ce se curata tapiteria auto

Daca ai tapiteria din piele curatarea e mai simpla. De obicei pielea poate fi curatata cu lapte demachiant, si se trateaza dupa cu crema hidratanta. Suna putin ciudat, dar chiar si tapiteria auto din piele are nevoie de hidratare. Daca te tin buzunarele e mai bine sa cumperi o solutie de curatat pielea profesionala de la dealeri pentru ca astfel nu risti sa o distrugi.

Chiar daca nu se vede imediat, folosind produse in necunostinta de cauza, poti afecta si deteriora ireversibil pielea de pe banchetele si scaunele masinii. De exemplu, folosind lapte Doina (produs cosmetic folosit de femei la demachiere si tratament cosmetic pentru piele) pielea va avea un aspect mai bun, mai lucios. Daca faci asta odata sau de doua ori nu e nimic. Insa daca obisnuiesti sa cureti tapiteria auto la fiecare cateva zile sau la saptamina, vei ramane socat cand vei uita sa o faci pentru ca te vei trezi cu pielea crapata. In plus pielea tratata cu lapte Doina devine mai elastica si se intinde si se labarteaza formand acele adancituri oribile.

Tapiteria auto din piele poate fi facuta sa arate foarte bine cu ulei de plaja. Atentie, pentru ca pateaza hainele. Uleiul de plaja se pulverizeaza si se sterge cu o carpa moale. Dupa aceasta operatie se lasa sa intre in piele cel putin o ora. Dupa ce a intrat in piele poti sa te asezi, nemaifiind nici un pericol de a te pata pe haine.

Cam atat despre piele. Sa vedem cu ce se curata tapiteria auto din tesatura.

Iar zic, cine sta bine la capitolul buget, e mai bine sa mergi la spalatoriile ce se respecta si sa faci o spalare a tapiteriei auto. Au acolo cele mai bune solutii pentru curatat tesaturi.

Dintre produsele chimice ce se pot folosi la curatarea tapiteriei auto pot aminti: Pulimax de la Mafra flacon de 500ml cu pulverizator. Acest produs este foarte bun pentru scoaterea petelor, pentru ca dizolva pete. Pulimax scoate mirosul de fum de tigara si curata foarte bine si petele de nicotina. Un flacon de 500 ml costa undeva la 18 lei.

Cum se curata tapiteria auto

Evident, nu e de ajuns sa stii cu ce se curata tapiteria auto. Ai nevoie si de modul de lucru si din fericire, nu e mare lucru de spus. In primul rand urmezi instructiunile producatorului, inscrise pe flacon. In general solutia de curatare se pulverizeaza pe tapiteria auto si se lasa sa actioneze. Daca se doreste curatarea unei pete, cu o perie de plastic se va peria locul cu pricina.

Dupa ce a trecut timpul de actiune al substantei de curatare a tapiteriei, se trece la absorbirea lichidului. Aici e nevoie de un aspirator special si o duza speciala, la fel ca cele pentru spalarea covoarelor.

Daca trebuie sa cureti pete de pix atunci citeste cu ce se curata pixul.

Daca ai folosit produse de gen biocarpet sau detergent lichid, va trebui sa aspiri mai intai detergentul si apoi sa pulverizezi apa, si sa aspiri iar. Daca nu faci asta, mai tarziu cand instri ud in masina te trezesti ca se pateaza din nimic. Ca sa stii daca ai extras tot detergentul pui mana pe tapiterie. Daca se simte lipicios, alunecos intre degete atunci mai ai de lucru. Mai pulverizeaza odata apa si aspira din nou.

Spor la treaba

Acum, daca stii cu ce se curata tapiteria auto, nu-mi ramane decat sa-ti urez mult spor. Alege-ti sa faci operatiunea de curatarea tapiteriei auto in perioada calda, cand poti lasa geamurile deschise. Uscarea dureaza in jur de o zi. Daca vrei sa cureti tapiteria auto in perioada rece asigura-te ca ai unde lasa masina in garaj la cineva incalzit la 20 grade celsius pentru aproximativ 2 zile. Bafta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *