Cum se fac copii dupa cheia de contact

Trebuie sa stii cum se fac copii. Daca ai ramas cu o singura cheie de contact e bine sa-ti faci o copie a cheii auto cat mai curind posibil pentru a nu risca sa platesti schimbarea tuturor incuietorilor.

De zis e simplu. Cheia de contact contine de obicei un cip care daca nu este programat in sistemul de imobilizare, masina nu va porni.

Cum se fac copii

cum se fac copii de chei auto

Realizarea unei copii a cheii auto e simpla si orice lacatus ambulant din piete sau parcarile supermarketurilor. Problema este ca ei nu pot rezolva problema cipului din cheie.

Cipul din cheie comunica de fiecare data, cand rotim cheia in contact, cu imobilizatorul din contact. Daca cheia folosita nu este inregistrata in imobilizator, motorul nu porneste. Cheia poate fi utilizata doar pentru descuierea portierelor.

Varianta cea mai eleganta e de a apela la dealerul auto pentru a achizitiona o cheie noua. Tot ei vor inregistra in calculator si cipul noii chei. Serviciul de copiere chei auto e destul de rapid si costa undeva la 200 lei, cu variatii de la o marca la alta.

Daca varianta cu dealerul auto ti se pare prea scumpa, mai poti apela si la firme specializate copiere chei auto si remedierea defectiunilor contactului. De obicei au in stoc chei cu cip, gata de clonare. Tot ei vor inregistra si noul cip in calculatorul masinii.

Pentru amatorii de a face singuri reparatii, o singura cautare pe google va foate invata cum se fac copii ale cheii auto. Aceasta implica achizitionarea cheii brute, migala duplicarii cheii si inregistrarea cipului folosind o interfata specifica masinii, gen VagCom. Aceasta metoda se recomanda doar celor care au cunostinte avansate despre conectarea masinii la tester.

Daca nu doriti sa va jucati cu programarea calculatorului mai este optiunea de a cumpara setul de butuce si contact si chei si de a schimba toate butucele si contactul. Cheia veche se poate pastra langa cheia noua, astfel imobilizatorul va putea citi cheia veche atunci cand in contact rotiti cheia noua. Cu toate ca aceasta nu este o metoda prea eleganta, functioneaza. Un set de butuce si contact la vanzatorii de piese de masina second hand are pretul de aproximativ 300 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *