Cand si de ce ai nevoie de un Emulator AdBlue

Sistemele de catalizare cu AdBlue nu mai sunt o noutate. Putem gasi sisteme cu AdBlue in toate masinile mari fabricate de Scania, MAN, Volvo, Renault, DAF, Iveco, Mercedes-Benz dar si in autoturisme ca de exemplu Volkswagen Passat. Dezactivarea se face prin instalarea unui Emulator AdBlue fara scaderea puterii masinii.

emulator adblue

Beneficiile instalarii unui emulator AdBlue

Ce este AdBlue

Motoarele diesel Euro 4, 5 si 6 cu tehnologia SCR (selective catalytic reduction) folosesc lichidul AdBlue pentru reducerea noxelor (mono oxid de azot). Acesta se injecteaza in gazele de ardere pentru a reactiona cu gazele de esapament rezultate din arderea motorinei. In urma reactiei SCR (selective catalytic reduction) mono oxidul de azot este redus la apa si azot, ambele fiind produse nepoluante.

AdBlue este un lichid format din 32,5% uree si 67,5% apa deionizata, conform standardului AUS32 inregistrat in ISO22241.

Consumul de AdBlue variaza in functie de tipul motorului, in general fiind de 3 ~ 4 % din consumul de motorina pentru motoatele Euro 4 si intre 4 ~ 5% din consumul de diesel pentru motoarele Euro 5 si 6. In cazul masinilor de mare tonaj consumul de AdBlue variaza si in functie de nivelul de incarcare a masinii.

Lichidul AdBlue are o toxicitate redusa. Se reconada evitarea contactului cu partile metalice ale masinii datorita efectului sau coroziv.

De ce ai nevoie de un Emulator AdBlue

In primul rand sa spunem ca AdBlue nu functioneaza la temperaturi mici. Lichidul AdBlue ingheata la o temperatura de -10 grade Celsius (+14 grade Farenheit). Inghetarea lichidului AdBlue duce la defectarea pompei AdBlue, si o multitudine de erori DTC in diagnosticul masinii, conducand la pierderea puterii sau supraincalzirea convertorului catalitic. Toate acestea conduc in final la pierderi de timp si bani.

Folosirea unui emulator AdBlue duce la anularea sistemului AdBlue al masinii fara a pierde din putere si automat la protejarea pieselor componente din sistemul AdBlue datorita nefolosirii.

Datorita erorilor DTC care apar in cazul defectarii AdBlue, calculatorul masinii reduce puterea motorului facand masina neutilizabila. In cazul defectarii senzorului de nivel al lichidului AdBlue, calculatorul ia decizia de a nu mai porni motorul pana cand nivelul de AdBlue nu revine la un nivel minim.

Ce se intampla cand instalezi un Emulator AdBlue

Emulatorul AdBlue trimite semnale calculatorului masinii ca si cum ar fi un sistem AdBlue adevarat. Emulatorul primeste semnale de comanda de la calculator si-i trimite la randul lui raspunsuri pacalindu-l ca e sistemul AdBlue original.

Instaland un emulator AdBlue puteti conduce masina chiar daca aveti o defectiune la sistemul AdBlue sau ati ramas fara lichid AdBlue.

Instalarea emulatorului AdBlue protejeaza piesele componente ale sistemului AdBlue in special pe timp de iarna cand temperatura scade sub 10 grade Celsius.

Prin anularea AdBlue masina nu pierde din putere iar consumul AdBlue se reduce la zero. De asemenea costurile cu intretinerea sistemului AdBlue se reduc si pot fi amanate pe o perioada nedefinita.

Poluarea creste daca instalezi emulator AdBlue

Anularea AdBlue inseamna stoparea consumului de lichid AdBlue si automat duce la cresterea noxelor (monooxid de azot). Instalarea unui emulator AdBlue ar trebui realizata doar atunci cand sistemul AdBlue are o defectiune ce incapaciteaza masina sau reduce puterea motorului pana la remedierea defectiunii.

Atentie!!! Modificarea masinii prin instalarea unui emulator AdBlue este ilegala

Odata cu oprirea sistemului AdBlue, reactia de reductie catalitica nu se mai realizeaza si monooxidul de azot este eliberat in atmosfera.

Utilizati emulatorul AdBlue doar pentru situatii de urgenta, pana la remedierea problemelor la sistemul AdBlue.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *