Cat consuma o masina de spalat automata

Pentru a afla cam cat consuma o masina de spalat automata e nevoie sa ne adresam manualului de utilizare a masinii de spalat.

In general o masina de spalat consuma mai mult curent cu cat apa este mai rece si, mai ales daca se folosesc programe de spalare care au in ciclul de spalare si incalzirea apei.

In general in timp ce hainele sunt doar invartite masina de spalat consuma in jur de 110-200 wati. Cnd masina incalzeste apa consumul creste pana la 1000-2000 wati. In general producatorii de masini de spalat automate raporteaza un consum mediu pe ciclu de spalare undeva in jurul a 0,85kw.

cat consuma o masina de spalat automata

De exemplu, masina de spalat Bosch WAE20465BY din clasa A++consuma 0,95 kwatt pe ora la o incarcare maxima si temperatura de spalare de 60grade si 0,65 kwatt pe ora la un ciclu de spalare la 40 de grade si incarcare medie. Pentru aceasta masina de spalat automata se estimeazaun consum de 197 kwh bazat pe 220 cicluri de spalarealternative de 60 si 40 de grade si incarcari totale si partiale.

Ca o curiozitate daca doriti sa stiti cat consuma o masina de spalat automata in modul oprit: 0,1 watt. Raportat la un pret de aproximativ 0.5 lei pe kilowatt deducem un consum de0,5 lei pe an. Nu in acelasi fel sta treaba cnd masina este in asteptarea unei comenzi:

Cat consuma o masina de spalat automata in modul inactiv? Masina de spalat automata consuma in modul inactiv aproximativ 0,85wati, ceea ce se traduce intr-un consum de 3 lei pe an.

Concluzia, o spalare cu masina de spalat automata consuma aproximativ 0,85kwatt, adica 0,4 lei pentru un ciclu de spalare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *