Cat costa un aparat de aer conditionat

Te-ai saturat sa-ti curga transpiratia pe tine stand in casa, in fiecare vara? Afla cat costa un aparat de aer conditionat potrivit nevoilor tale.

cat costa un aparat de aer conditionat

Cat costa un aparat de aer conditionat

Puterea aparatelor de aer conditionat se masoara in BTU (British Thermal Unit). Valori uzuale ale puterilor aparatelor de aer conditionat sunt 9000 BTU, 12000BTU, 18000BTU, 24000BTU. Unii fac referinte la aparatele de aer conditionat ca unitati de o tona, care inseamna de fapt o unitate de 12000BTU.

Pentru racirea sau incalzirea unei camere medii este nevoie de un aparatat de aer conditionat de 9000BTU. Un aparat de 12000BTU va fi capabil sa conditioneze aerul in doua camere, cu conditia ca locatia de instalare sa permita convectia aerului catre cele doua camere.

Un aparat de aer conditionat de 18000 – 24000 BTU, adica un aparat de 1,5 – 2 tone este capabil sa raceasca sau sa incalzeasca aerul intr-o locuinta de dimensiuni medii cu 3 camere.

Daca v-ati hotarat ce putere trebuie sa aiba, haideti sa vedem cat costa un aparat de aer conditionat. Pentru micul nostru studiu am considerat cele mai populare aparate de aer conditionat din ofertele magazinelor din acest an:

Cat costa un aparat de aer conditionat Star-Light ACM-12BIN

Star-light ACM-12BIN este un aparat de aer conditionat cu o putere de 12000BTU, dotat cu tehnologie inverter si diaplay electronic. Face parte din clasa A++ de consum energetic.

Star-light ACM-12BIN se vinde la un pret de 1200 Lei si are kitul de instalare inclus.

Cat costa un aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 412L

Whirlpool SPIW 412L este un aparat de aer conditionat dotat cu tehnologie inverter si al 6-lea simt. Avand filtru HD+, dezumidificare, autocuratare si fiind clasat in clasa energetica A+, acest aparat de aer conditionat are o putere de 12000BTU (este un aparat de o tona, cum ar spune unii).

Printre functiile lui se numara si: Timer, Sleep, Power Save, Ceas, Telecomanda.

Aparatul de aer conditionat Whirlpool SPIW 412L se vinde la un pret de 17000 Lei.

Cat costa un aparat de aer conditionat Vortex VAP-T09E

Vortex VAP-T09E este un aparat de aer conditionat portabil, dotat cu tehnologie inverter, functie de racire de 9000 BTU, display electronic, dezumidificare si ventilatie. Pentru transportul caldurii afara acest aparat de aer conditionat necesita un furtun de evacuare.

Pretul de vanzare al acestui aparat de aer conditionat mobil este de doar 900 Lei si nu necesita kit de instalare sau manopera de montaj.

In general, la orice aparat de aer conditionat fix achizitionat va fi nevoie sa achizitionati si un kit de instalare care uneori este inclus. De cele mai multe ori insa acest kit de instalare este incomplet sau nu asigura lungimea conductelor necesare concret in cazul dumneavoastra. Pe langa kitul de instalare mai trebuie avut in vedere si pretul montajului care de cele mai multe ori nu este prevazut nicaieri. Acest pret al manoperei de instalare poate ajunge la aproximativ 300 lei, functie de necesitatile locatiei in care se instaleaza aparatul de aer conditionat.

Deci, la cat costa un aparat de aer conditionat in magazin se mai adauga 200-300 lei kitul de montaj (inclusiv suportul unitatii exterioare) si 300 lei manopera de montaj.

Atentie daca va cumparati un aparat de aer conditional portabil fara furtun evacuare. Acestea de obicei nu pot elimina caldura afara, tocmai pentru ca nu au furtun de evacuare. In schimb folosesc o serie de alte principii fizice sau pozitionari pentru a raci aerul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *