Cât costă un metru cub de beton

Un răspuns rapid ar fi undeva la 180 – 250 lei pe metru cub. Am căutat cât costă un metru cub de beton și am descoperit că prețul depinde de o serie de factori și aditivi. Aceștia includ agenți de plastifiere, agenți de întârziere, apă caldă sau accelerator de priză.

cât costă un metru cub de beton

Cât costă un metru cub de beton

Prețul betonului variază de la o stație de betoane la alta. Prețul betonului variază și de la o regiune la alta dat fiind prețul diferit pentru materialele din care se face. Mai mult prețul betonului depinde și de rețeta cu care se face. Astfel betoanele cu o rezistență mai mare vor fi întotdeauna mai scumpe.

Unii producători de beton includ prețul transportului în prețul de achiziție al betonului. Astfel întâlnim oferte de beton cu transport gratuit în limita a 10 km, urmând ca diferența de distanță să fie plătită cu 5-10 lei/km.

Dacă locația sau clădirea o impune, pe lângă cât costă un metru cub de beton mai trebuie plătit și utilajul de pompare a betonului (pompa elefant cu braț de 20-40 metri), cu un preț de aproximativ 350 lei / ora de turnare.

Cel mai ieftin beton în zona București și județul Ilfov, așa cum am mai spus în articolul anterior cât costă un metru cub de beton pentru fundație se găsește la firma Heracles Imob, la punctul de lucru Stația de Betoane Otopeni. Prețurile pornesc de la 185 lei / metru cub, taxa TVA fiind inclusă în preț.

Seriozitatea și promptitudinea Stației de Betoane Otopeni precum și calitatea ridicată a betonului sunt cunoscute în tot Bucureștiul.

Așa cum am spus mai sus prețul betonului variază în funcție de rețeta folosită la mixarea componentelor sale.

Preț beton în funcție de rețetă

Un beton B150 (C8/10) este un beton relativ bun, cu grad normal de rezistență. Din acest motiv acesta este cel mai ieftin beton. Prețul este de 185 lei / metru cub de beton ne-pompabil (agregatul de 0-31mm) și 194 lei pe metru cub la betonul care se poate pompa cu dimensiunea agregatului de maxim 16mm.

B200 este un beton mai bun decât cel anterior. Notat cu C12/15 acest beton poate fi folosit la fundații ușoare. Prețul betonului B200 este de 190 lei pentru agregatul de maxim 31mm și de 202 lei pe metru cub pentru betonul care se poate pompa cu pompa de beton cu braț (elefant).

Așa cum am scris și în articolul despre cât costă un metru cub de beton pentru fundație, betonul B250 (C16/20) se vinde cu 200 lei și respectiv 212 lei pe metru cub.

Un beton pentru situații de excepție este B300 (C18/22,5). Acesta este folosit la construcții care sunt expuse unor eforturi deosebite (parcări subterane, parcări supra-etajate, platforme de acces în parcări. Acest beton are prețul de 208 lei și respectiv 219 lei pe metru cub.

Cel mai puternic beton

Am aflat și cât costă un metru cub de beton B350. Acesta este cel mai rezistent beton care se găsește la stația de betoane din Otopeni. Se pretează la construcții cu expunere la acțiunea chimică a altor elemente sau acolo unde presiunea asupra fundației este maximă. Notat C20/25, acest beton este cel mai scump și se vinde la un preț de  212 lei pe metru cub de beton turnabil cu cifa și 227 lei / metru cub de beton cu agregatul maxim de 16 mm care se poate pompa.

O notă de final: Prețul betonului variază cu anotimpul. Vara se adaugă agenți de întârziere iar iarna apă caldă. Acestea se adaugă la prețul de bază al betonului.

Acum, că am aflat cât costă un metru cub de beton nu rămâne decât să puneți mâna pe telefon și să comandați o cifă de beton.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *