Cât costă un metru cub de beton pentru fundație în 2017

Iată că suntem în mijlocul verii 2017 și construcțiile se înalță grăbite prevestind parcă apropierea toamnei și inevitabil a sezonului rece. Azi vom vedea cât costă un metru cub de beton pentru fundație și de unde poate fi cumpărat.

cât costă un metru cub de beton pentru fundație

Cât costă un metru cub de beton pentru fundație în 2017

Betonul pentru fundație, și betonul pentru planșeurile armate trebuie să aibă o consistență potrivită destinației alese. În general pentru planșeuri și fundație se folosește beton B250, dat fiind gradul său sporit de rezistență. Unii producători de beton notează acest beton cu C16/20. Ne-am interesat cât costă un metru cub de beton pentru fundație și iată ce am aflat:

Betonul cu diametrul agregat de maxim 31mm poate fi turnat dar nu poate fi pompat. Pomparea betonului la locul de turnare se poate face cu pompa tip elefant cu braț, doar dacă betonul are diametrul agregat maxim de 16mm.

Transportul de la stația de betoane la destinație se face cu cifa sau cu un automalaxor.

Când am întrebat cât costă un metru cub de beton pentru fundație ni s-a comunicat că prețul de transport al betonului nu este inclus în prețul de achiziție. Nici prețul pompei tip elefant nu este inclus în prețul betonului.

În zona București avem mai multe stații de betoane. Heracles Imob este prezență cu stația de betoane Otopeni, Afumați, Frumușani, Ciolpani, Măgurele și Bolintin Vale.

Stația de betoane Otopeni produce și livrează beton pe o rază de 30 km în București și localitățile din împrejurimi. Prețul betonului pentru fundație este de 200 lei / metru cub pentru beton C16/20 cu diametrul agregat de maxim 31mm și 212 lei / metru cub pentru betonul C16/20 cu diametrul agregat de maxim 16mm care poate fi pompat cu pompa de tip elefant cu brat de 34 metri. Prețul prezentat include taxa TVA.

Transportul betonului de la stația de betoane Otopeni la destinație se realizează cu cifa de beton de maxim 10 metri cubi și costă 7,5 lei / km. Prețul pompei de tip elefant pentru pomparea betonului este de 380 lei /ora de turnare.

Cel mai ieftin beton care poate fi cumpărat de la stația de betoane Otopeni este de 185 lei / metru cub.

În București și Județul Ilfov se mai poate achiziționa beton pentru fundație și de la TechnoConstruct. Specialiștii de aici ne-au comunicat și ei cât costă un metru cub de beton pentru fundație. Cu stație de betoane la Rudeni – Chitila, stația de betoane Bragadiru Clinceni, Pantelimon Ilfov și Progresul Jilava, TehnoConstruct vinde beton B250 (C16/20) cu agregat 0-31mm turnabil direct din cifa sau cu agregat de 0-16mm beton pompabil la un preț de 234 lei / metru cub, cu taxa TVA inclusă în preț. Transportul este gratuit la distanță de maxim 10 km  și cantitatea de minim 7 metri cubi de beton comandați.

În București se poate cumpăra beton și de la Betonix. La un preț de 241 lei / metru cub pentru betonul B250 (C16/20) cu diametrul agregat de 0-31mm și 246 lei pentru betonul pompabil B250 (C16/20) cu diametrul agregat de maxim 16mm stația de betoane oferă transportul gratuit pe o rază de 10km. Pompa cu braț pentru beton poate fi închiriată la un preț de 350 lei / ora de pompare.

Am întrebat cât costă un metru cub de beton pentru fundație și la stația de betoane Tatavura situată pe șoseaua București Oltenița. Prețul betonului B250 pentru fundații este de 230 lei / metru cub atât pentru betonul pompabil cât și pentru cel turnabil cu cifa. Oferta acestei stații de betoane este foarte variată și include opțiuni de adăugare a agenților de plastifiere.

Stația de betoane Tatavura are prețuri negociabile. Transportul este gratuit în limita a 10 km. Prețul transportului care depășește 10km se plătește cu 5 lei / km.

Iată cât costă un metru cub de beton pentru fundație la principalele stații de betoane din București și împrejurimi. Prețurile sunt cuprinse între 200 lei si 250 lei, cele mai scumpe având transport gratuit în limita a 10 km.

În continuare pentru cei care-și fac singuri rețeta de beton vă invit să citiți articolul despre cât ciment intră la un metru cub de beton. Spor la construit.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *