Clonare Windows 10 pe SSD

Clonarea sistemului de operare Windows 10 pe SSD este cea mai buna metoda de imbunatatire a vitezei calculatorului sau laptopului. Windows 10 are foarte multe fisiere in comparatie cu versiunile anterioare Windows 8, Windows 7 sau Windows XP. O clonare Windows 10 pe SSD este solutia perfecta de revigorare a calculatorului.

De ce scade viteza calculatorului

Discurile din Hard Disk pierd din proprietatile magnetice odata cu trecerea timpului. Acesta duce la aparitia erorilor la citire si scriere. Mecanismele interne din Hard Disk incearca sa corecteze aceste erori prin recuperarea datelor din zonele afectate si mutarea lor in alte zone, sigure.

In timp ce HDD-ul face recuperarea datelor din zonele defecte laptopul de obicei ingheata sau merge foarte greu pentru ca nu mai poate servi cererile de scriere sau citire cu viteza normala.

De cele mai multe ori operatiunea de mutare a datelor din zona defecta in zona sigura nu ia mai mult de cateva minute, si probabil ca nici nu ai observat scaderea vitezei.

Cu trecerea timpului insa, erorile de pe disc sunt tot mai greu de corectat si timpul necesar creste. De cele mai multe ori operatiunea de recuperare a datelor este atat de intensa incat Hard Diskul nu mai poate raspunde la comenzile calculatorului timp de minute in sir. In aceste cazuri calculatorul se blocheaza si nu mai raspunde la comenzi.

Daca erorile sunt in zonele de alocare a fisierelor Windows 10 nu mai porneste si asteapta pana cand Hard Diskul termina recuperarea datelor din zonele respective.

Clonare Windows 10 pe SSD in Suceava

Daca ai nevoie de clonare Windows 10 pe SSD poti apela cu incredere la Servrad – Reparatii Calculatoare Suceava. Facem service calculatoare si laptopuri, mutare date de pe HDD pe SSD, desprafuire calculator si laptop, schimbare pasta procesor, inlocuire componente calculator defecte sau uzate.

Asiguram service calculatoare non stop in tot judetul Suceava si facem deplasari la domiciliu daca este nevoie.

Contacteaza-ne pe numarul de telefon sau email afisat in pagina de Contact Reparatii Calculatoare Suceava de la Servrad S.R.L.

Ce avantaje ai daca faci o clonare Windows 10 pe SSD

Avantajele clonarii windowsului pe SSD sunt multiple. Printre ele enumeram cresterea vitezei calculatorului, care aduce dupa sine scaderea timpului de pornire a sistemului de operare Windows 10, evitarea pierderii datelor din calculator, laptopul nu se mai incalzeste, ventilatoarele nu mai fac zgomot, paginile de internet (Chrome, Edge, Firefox) se vor deschide mult mai rapid, cresterea autonomiei bateriei de laptop.

Cresterea vitezei calculatorului

Cel mai vizibil avantaj la o clonare windows 10 pe SSD este cresterea vitezei calculatorului. Un SSD face fata foarte bine numarului foarte mare de fisiere din Windows 10. Comparat cu versiunile mai vechi de Windows 8, 7 sau XP, Windows 10 contine mult mai multe fisiere de dimensiuni mici. SSD-urile sunt mult mai eficiente si au viteza mult mai mare la accesarea fisierelor mici in comparatie cu un Hard Disk.

Vezi in imaginea urmatoare o comparatie cu intre un Hard Disk si un SSD. Atat HDD-ul cat si SSD-ul sunt unele dintre cele mai bune de pe piata, dar cu tehnologii total diferite.

Comparatie intre viteza unui HDD si SSD
O comparatie a vitezei intre HDD si SSD cu Crystal Disk Mark

Din imagine se poate observa diferenta la viteza de accesare a fisierelor de dimensiuni mici (randul 4K). Acest SSD are viteza de citire de peste 50 de ori mai mare la citire si de aproximativ 80 de ori mai mare la scriere, in comparatie cu un Hard Disk.

Mai mult, se observa o viteza de 200 de ori mai mare la citire pentru fisiere mici de 4k atunci cand se folosesc citiri concomitente (4k Q32T1).

Pentru a testa viteza Hard Diskului poti folosi Crystal Disk Mark. Acest program este disponibil gratuit.

Bootare mai rapida cu Windows 10 clonat pe SSD

Cresterea vitezei calculatorului aduce dupa sine si redurerea timpului de bootare a sistemului de operare Windows 10.

Pornirea calculatorului si pornirea sistemului Windows poarta numele de bootare. In acest proces, windows executa un numar imens de citiri si scrieri de fisiere mici. Scaderea timpului de pornire de pe SSD se datoreaza vitezei mari de lucru cu fisierele mici.

Evitarea pierderii datelor de pe calculator sau laptop

Asa cum am spus la inceputul acestui articol, pe Hard Disk apar erori si numarul acestora creste in timp. In plus, cu cat functioneaza mai greu cu atat este expus unui stres mai mare intrand intr-un cerc vicios.

Daca nu se iau masuri pentru salvarea datelor se poate ajunge in situatii nefericite cand salvarea datelor nu mai este posibila.

Daca faci o clonare windows 10 pe SSD salvezi atat fisierele Windows cat si documentele, imaginile si toate celelalte fisiere stocate pe diskul C. In acest fel elimini riscul de a pierde datele de pe Hard Disk.

O clonare Windows 10 pe SSD duce la racirea laptopului

Consumul de curent atrage dupa sine incalzirea laptopului. Orice consumator de curent produce caldura. Caldura acumulata duce la incalzirea laptopului.

Odata cu beneficiile enumerate anterior, o clonare Windows 10 pe SSD aduce dupa sine si scaderea temperaturii laptopului din mai multe motive. Un SSD consuma mai putin curent si produce mai putina caldura. Procesorul scade sonsumul de curent pentru ca nu mai trebuie sa astepte Hard Diskul. Ventilatorul nu se mai roteste cu viteza mare.

Ventilatorul nu mai face zgomot dupa clonarea windowsului 10

Reducerea consumului de curent de care vorbeam anterior scade necesitatea eliminarii caldurii acumulate in carcasa laptopului. Acest fapt atrage dupa sine scaderea vitezei ventilatorului si automat scaderea zgomotului emis.

Paginile de internet se vor deschide mai rapid

Cresterea vitezei de lucru cu fisiere mici are ca efect si cresterea vitezei cu care se afiseaza paginile web de pe internet. Motivul sta in faptul ca orice browser de internet stocheaza informatia local in fisiere denumite cache si numai dupa aceea le afiseaza pe ecran.

Cresterea autonomiei bateriei de laptop

O clonare Windows 10 pe SSD la laptop atrage dupa sine, cresterea autonomiei bateriei. Toate avantajele mai sus enumerate duc la scaderea consumului de curent din baterie.

Revigoreaza-ti calculatorul prin clonare Windows 10 pe SSD

Servrad Reparatii Calculatoare Suceava are o experienta de peste 15 ani in service calculatoare. Apeleaza cu incredere la serviciile noastre. Foloseste informatiile din pagina de contact de pe websitul nostru. Ne poti apela la orice ora.

O clonare Windows 10 pe SSD necesita aproximativ o ora in functie de gradul de uzura al Hard Discului. In acest timp vom curata si calculatorul sau laptopul de praf si daca doresti vom schimba si pasta de la procesor. Te asteptam.

Latest Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *