Cu ce se scot petele de ulei

Cautand sa aflu cu ce se scot petele de ulei vechi am gasit tot felul de recomandari de la umectarea petei de ulei cu ulei proaspat, utilizarea de produse caustice si pana la folosirea foarfecelui. Astazi va voi destainui cum am scos o pata de ulei foarte veche.

cu ce se scot petele de ulei

Cu ce se scot petele de ulei

Pentru a scoate una dintre cele mai vechi pete de ulei care ma chinuia de luni de zile, am folosit urmatoarele: WD-40, praf de copt, sapun lichid si periuta de dinti. Iata cu ce se scot petele de ulei foarte vechi. Chiar daca suna ciudat sa pui WD-40 pe o pata de ulei, nu e chiar asa. WD-40 este conform documentatiei tehnice un foarte bun agent pentru curatarea petelor de ulei si grasime.

Cum se scot petele de ulei vechi

Plasati o bucata de carton sub pata intre bucata de material cu pata si restul hainei. Mai intai se umecteaza pata de ulei cu WD-40. Daca pata este mica WD-40 se va aplica pe pata cu un betisor pentru urechi, pentru a controla cantitatea de WD-40 care ajunge pe haina. WD-40 va reactiona cu uleiul foarte vechi uscat pe haina si-l va inmuia (readuce la viata) formandu-se o suspensie de WD-40 si ulei.

In continuare se adauga praful de copt peste zona umectata cu WD-40. Puneti cat de mult se poate si frecati cu periuta de dinti pana pana se fac bulgarasi de praf de copt. Formarea bulgarasilor de praf de copt sugereaza ca s-a absorbit uleiul impreuna cu WD-40 din material.

Se scutura foarte bine praful de copt si se toarna sapun lichid si se freaca din nou cu periuta de dinti.

La urma se clateste detergentul si praful de copt si se baga la masina de spalat.

Iata cu ce se scot petele de ulei vechi. La inceput nu am crezut nici eu, dar am incercat si intr-adevar WD-40 a facut o treaba de nota 10. Va recomand sa incercati si voi.

Daca aveti timp puteti citi in continuare si articolul meu cu ce se curata pixul de pe piele ecologica.

Ca de obicei astept impresiile voastre.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *