Cum se fac avioane de hartie – 4 modele care nu dau gres

Orice parinte ar trebui sa stie cum se fac avioane de hartie care zboara lin si frumos, fara sa cada in nas dupa aruncare. Copiii in zilele noastre au jucarii cu mult mai complexe si mai atractive, dar pun pariu ca orice copil ar fi incantat sa faca un avion din hartie. Arata-le ca ceva simplu, construit de mana lor, poate fi la fel de interesant.

Daca ai cateva minute si o foaie de hartie iti voi arata cateva modele de avioane de hartie care-i vor incanta pana si pe cei mai pretentiosi iubitori ai avioanelor.

Cum se fac avioane de hartie

cum se fac avioane de hartie

Primul avion de hartie este recomandat pentru usurinta cu care se poate construi. Acest avion va zbura pe distante relativ mari si va avea un timp de planare peste media celorlalte avioane de hartie. De asemenea, poate fi lansat in sus, pe oblica pentru a-i creste distanta si timpul de zbor.

avion de hartie

In continuare am sa va arat cum se fac avioane de hartie care zboara distante foarte mari. Avionul urmator detine recordul de distanta parcursa in zbor de catre un avion de hartie. Secretul consta in a impaturi hartie cat mai exact pentru a obtine o simetrie aproape perfecta. Urmariti va rog clipul urmator:

Daca urmati pasii descrisi in filmulet veti obtine avionul construit de John Collins, care a parcurs aproximativ 69 de metri in zbor, la concurs, depasind astfel recordul anterior cu aproape 6 metri. In clipul video el foloseste un os special pentru indoirea hartiei, dar, cum nu construim avionul pentru concurs, orice rigla scolara poate fi folosita cu rezultate asemanatoare.

Un alt avion, care nu da gres niciodata este urmatorul. Foarte simplu de construit, zboara pe distante relativ mari si sta destul de mult in aer.

cum se fac avioane de hartie

Pana in anul 2009 detinatorul recordului de durata de zbor al unui avion de hartie este Ken Blackburn. Avionul de hartie confectionat de Ken Blackburn a zburat 27,6 secunde. Recordul lui a fost doborat de Takuo Toda al carui avion, mai complex, a zburat 27,9 secunde. Avionul lui Ken este capabil sa stea mult in aer datorita suprafetei mari a aripilor. Iata modelul:

avion de hartie cu durata mare de zbor

Iata 4 modele care nu dau gres. Doua au fost premiate la concursuri, unul pentru distanta de zbor iar celalalt pentru timpul de planare.

Daca ti-a placut articolul meu despre cum se fac avioane de hartie in curand voi posta si despre cum se face un avion din hartie teleghidat care se poate controla cu Iphonul. Nu uita sa dai like si share.

Va urez distractie multa si zbor placut.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *