Cum se fac copii backup la dispozitivele Android

Nu este nimic mai neplacut decat pierderea datelor stocate in telefon sau tableta. Toate pozele, melodiile preferate, numerele si adresele cunoscutilor, pierdute pentru ca nu ai realizat un backup. Azi te voi invata cum se fac copii de siguranta la dispozitivele mobile echipate cu sistemul de operare Android.

cum se fac copii la datele din android

Cum se fac copii de siguranta la Android

Ei bine, fiecare brand are aplicatii care pretind ca fac copii backup ale datelor din telefon sau tableta. Azi totusi ne vom axa pe facilitatile de backup oferite de Google pentru ca acestea sunt prezente in majoritatea versiunilor de Android, indiferent de producator.

In primul rand, functia de backup oferita de Google este strans legata de contul dumneavoastra google, asa ca, daca nu aveti unul, va rog sa va faceti. Pe langa realizarea de copii de siguranta ale telefonului, Google ofera mult mai multe servicii ca Google Plus, adresa de e-mail, documente si chiar spatiu de stocare in cloud.

Pentru a accesa functia de realizare a copiei de siguranta din dispozitivul android, trebuie sa intrati in meniu, la Setari si aici sa alegeti Backup and Reset. Va rugam sa procedati cu atentie, pentru ca tot de aici puteti sterge totul de pe telefonul dumneavoatra, fara a mai avea posibilitatea de a recupera nimic. Nu atingeti optiunea care spune de reset sau factory reset decat daca ati facut deja copii ale datelor.

Tot ce trebuie sa faceti acum este sa mergeti pe ramura Backup Account. Aceasta va incepe sa copie toate datele din telefon in contul dumneavoatra google.

Cum se fac copii backup cu aplicatii

Nu doresc sa intru in detalii prea multe, dar iata o lista de aplicatii care te pot ajuta sa faci un backup al telefonului sau tabletei, disponibile pe Google Play.

Easy Backup & Restore

Cu Easy Backup & Restore puteti salva datele de contact, istoricul apelurilor, mesajele text, calendarele si legaturile internet salvate(bookmarkurile). Aplicatia nu va salva documente, muzica, videoclipurile sau fotografiile. Acest lucru il puteti face singur, cu dispozitivul conectat la un calculator.

Titanium Backup

Daca aveti telefonul sau tableta rootata atunci cea mai buna aplicatie pentru realizarea copiilor de siguranta este Titanium Backup. Acest app va permite sa copiati absolut totul de pe telefonul dumneavoastra. Aplicatia care face copii de siguranta fara a fi nevoie de inchiderea celorlalte aplicatii, poate fi programata sa realizeze imaginea datelor din dispozitivul mobil, la orice ora, automat, fara interventia dumneavoastra. Fisierele rezultate sunt de tip ZIP, gata de a fi puse inapoi cu functia de reflash.

Cum se fac copii de siguranta la Android fara root

Helium

Pentru cei care nu au dispozitivul Android rootat, Helium face copii de siguranta cu salvare pe un calculator. Varianta standard va da posibilitatea de alege care date si aplicatii vor fi salvate. Varianta Pro are functii speciale de programare a realizarii copiilor de siguranta cu salvarea in cloud.

Oricare optiune ai alege pentru a face copia datele din dispozitivul mobil, o simpla cautare pe youtube te va ajuta sa intelegi cum se fac copii de sigurata pentru orice tip de tableta sau telefon.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *