Cum se fac copii de siguranta in Windows 7

Vitala pentru protejarea datelor dumneavoastra, functia Backup and Restore din Windows 7 permite realizarea de copii de siguranta pentru toti utilizatorii unui sistem windows. Realizarea copiilor de siguranta se poate face automat (setare prestabilita) sau manual, de fiecare data cand doriti.

Functia Backup and Restore poate fi presetata sa includa in copiile de siguranta de la fisiere si foldere individuale pana la tot diskul.

cum se fac copii de siguranta

Cum se fac copii de siguranta in Windows

Windows backup and restore permite crearea de copii de siguranta a imaginii sistemului, realizand o copie exacta a discului pe care este instalat sistemul de operare Windows. Copia de siguranta a sistemului va include si fisierele pe care le au utilizatorii sistemului la momentul respectiv, din acest motiv este recomandata si realizarea de copii periodice a fisierelor utilizatorilor.

Restaurarea imaginii sistemului va sterge orice informatie stocata in discul pe care este instalat sistemul, inclusiv datele si documentele utilizatorilor. Ulterior acestea se pot recupera din ultimele copii de siguranta a datelor utilizatorilor.

Functia Backup and restore din windows poate fi configurata sa faca periodic copii de siguranta a datelor utilizatorilor sistemului, avand posibilitatea de a include si o copie de siguranta a sistemului. Aceasta copie de siguranta va contine doar datele de pe discul de sistem. Daca doriti sa includeti datele de pe mai multe discuri, trebuie sa realizati o copie de siguranta manuala in care specificati toate fisierele, folderele si discurile dorite.

Cum se fac copii

Se recomanda utilizarea unui hard disk extern pentru realizarea de copii de siguranta. In acest fel, in caz ca hard diskul din sistem se defecteaza, veti avea informatia stocata pe un hard disk diferit.

Pentru a face copii de siguranta a intregului sistem urmati urmatorii pasi:

  1. Start – Control Panel – System and Security – Backup and Restore
  2. Dati click pe Create a System Image
  3. Selectati unde se va stoca copia de siguranta
  4. Selectati care discuri vor fi adaugate acestei copii de siguranta. Discurile necesare rularii sistemului de operare vor fi selectate automat.
  5. Dati click pe Start Backup si asteptati finalizarea.
  6. Dupa realizarea acestei copii de siguranta utilitarul va va intreba daca doriti realizarea unui disk de recuperare. Realizarea acestuia este recomandata pentru ca poate fi folosit pentru readucerea la viata a sistemului de operare atunci cand nu mai porneste.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *