Cum transform un pdf in word

PDF a fost creat din necesitatea unui format de document care sa fie independent dispozitivul pe care se afiseaza. Astazi iti voi arata cum transform un PDF in word.

Inventat de Adobe, PDF a devenit mai nou un standard ISO. Documentele PDF au avantajul ca pot fi deschise si afisate cu usurinta de o multitudine de aplicatii (inclusiv Adobe Acrobat Reader care este gratuit).

Cu toate ca formatul PDF este foarte raspandit si folosit pe scara larga, editarea documentelor PDF este anevoioasa, fapt pentru care se recomanda conversia documentului PDF in alt format, editabil. Varianta imediata este transformarea PDF-ului in document word.

cum transform un pdf in word

Cum transform un PDF in word

Microsoft Word 2013 si 2016

In primul rand, varianta cea mai simpla si la indemana oricui este de a deschide documentul PDF direct din Microsoft Word. Acest lucru este posibil in Microsoft Word 2013 si Microsoft Word 2016, si probabil si in versiunile ulterioare. Microsoft Word va importa documentul PDF, dar ne avertizeaza ca rezultatul nu va arata exact ca originalul, dar va fi optimizat pentru a putea fi editat. Intr-adevar, paginatia documentului importat va avea de suferit dar se obtine un document word foarte bun si gata de editare.

Ce ne facem insa cand nu detinem o varianta atat de actuala a pachetului Microsoft Word? Cum transform un PDF in word daca avem o varianta de Word mai veche?

Servicii online de transformare PDF in Word

O varianta este folosirea serviciilor online de transformare a documentelor PDF in documente Word. Aceste servicii online vor executa sarcina de conversie a fisierului fara nici o problema.

Doua dintre aceste servicii sunt: ConvertPDFtoWord.net si Nitro PDF. ConvertPDFtoWord are capabilitatea de transforma documente PDF in documente Word si alte formate si in a realiza recunoasterea textului (OCR). Cu serviciul online Nitro PDF poti transforma PDF in Word dar fisierul rezultat iti va fi trimis prin e-mail.

Daca documentele tale contin informatii confidentiale trebuie sa stii ca aceasta solutie nu este recomandata pentru tine. Documentele tale trebuie trimise la un server, undeva pe internet, deci oricine ar putea avea acces la ele. Un alt aspect negativ al acestor servicii este ca de obicei in spatele fatadei de serviciu gratuit de transformare PDF in Word sunt de fapt ferme de e-mailuri, care au singurul scop de a colecta adrese de e-mail si a le vinde la pachet celor care trimit e-mailuri nesolicitate.

Cum transform PDF in word cu aplicatie

Cea de a treia solutie a problemei noastre de transformare a documentului PDF in Word este instalarea unei aplicatii auxiliare care va prelua sarcina conversiei documentului.

Wondershare PDF to Word converter este o aplicatie care transforma pana la 200 documente PDF in word, simultan. Wondershare PDF editor da in plus posibilitatea de a edita documentul, dupa ce a facut conversia. De asemeni, aceasta aplicatie este capabila sa face recunoasterea caracterelor OCR, sa lucreze cu fisiere parolate si sa cripteze informatia.

Abby Fine Reader este o aplicatie care este capabila atat sa scaneze documente si sa realizeze recunoasterea textului OCR din imagini si documente PDF cat si de a le transforma in documente Word sau Excel.

Cum transform un PDF in Word online cu Abby Fine Reader? Cei care au nevoie doar ocazional de conversia PDF-urilor sau imaginilor in documente word pot folosi serviciul oferit online finereaderonline.com.

Cum transform PDF in Word cu Adobe

Noua versiune de Acrobat, Adobe Acrobat DC are acum functia de transformare PDF in Word. Asftel, daca detineti aceasta versiune veti putea deschide fisierul PDF si alege optiunea Export, dupa care veti specifica document word. Adobe Acrobat DC va transforma documentul PDF in Word iar daca acesta contine imagini scanate va face automat recunoasterea textului OCR.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *