11 solutii – cu ce se curata pixul de pe piele ecologica

Petele de pix pot fi o mare problema mai ales atunci cand sunt pe mobilier. Citeste acest articol si vei afla cu ce se curata pixul de pe piele ecologica. Te voi invata cum se sterge pixul. In final, ultimele 3 sunt solutii speciale din comert cu rezultate testate de profesionisti.

cu ce se curata pixul de pe piele ecologica

Cu ce se curata pixul de pe piele ecologica

Daca geanta sau mobilierul din piele ecologica s-a patat de cerneala de pix, din diferite motive, nu trebuie s-o iei razna. Petele de pix se pot curata.

Cel mai bine e sa nu lasi cerneala de pix sa se usuce. E mult mai usor de sters de pe piele cand inca este proaspata.

Toate solutiile de curatat pixul de pe piele expuse mai jos sunt testate de diverse gospodine. Nu imi asum raspunderea daca deteriorezi suprafata pe care incerci sa o cureti. Iti asumi riscul si esti pe cont propriu desigur.

Daca te hotarasti sa incerci una dintre solutiile de mai jos, incearca mai intai intr-o zona ferita, acolo unde nu se vede, pentru a testa daca iti distruge materialul. Adu-ti aminte, nu-mi asum raspunderea daca-ti distrugi lucrurile folosind solutiile prezentate aici.

Iata cu ce ce se curata pixul de pe piele ecologica, conform altor gospodine:

 1. Dizolvant de unghii ce nu contine acetona. Pe un disc demachiant se pune dizolvantul. Se tamponeaza usor zona patata, fara a apasa. Usor se sterge zona afectata. Dupa aceea, cu alt disc demachiant se tamponeaza si sterge usor cu lapte Doina produs de Farmec. Aceasta solutie a dat rezultate foarte bune cu o canapea crem. Reteta a fost confirmata si de alte gospodine cu probleme similare.
 2. Se feliaza o lamaie si se freaca usor pata de pix pana dispare.
 3. Vanish praf amestecat cu apa, se amesteca putin si se aplica si sterge usor cu un betisor de urechi. Se poate insista putin frecand, dar moderat, dupa care se lasa sa se usuce si pata dispare.
 4. Cerneala de pix se dizolva in alcool. Singura problema este ca alcoolul sanitar si cel tehnic sunt albastre. Cauta un alcool incolor. Aplica, sterge cu o carpa sau servetel uscat si repeta operatia de cateva ori. Pata de alcool formata se poate sterge frecand cu lapte.
 5. O alta doamna recomanda esenta de terebentina. Aceasta doamna sustine ca a folosit terebentina si a sters para de pix de pe pielea ecologica foarte usor. Inainte de a incerca terebentina, testeaza undeva ferit

Cu ce se curata pixul de pe piele ecologica…

 1. Frecati usor cu Axion dupa ce in prealabil ati incercat sa vedeti cum se comporta cu pielea respectiva.
 2. Unul dintre producatorii de mobila din piele recomanda petelor de pix cu alcool si demachiant, dupa care pielea se trateaza cu creme hidratante.
 3. Solutie propusa de cineva care curata banchetele in cabinetele medicale: Solutie antibacteriana pentru maini – se freaca pe pata de pix si se lasa 5-10 minute. In continuare se sterge pielea cu o carpa curata si cu orice alta solutie folositi pentru intretinerea pielii

Petele de pix se pot sterge usor de pe haine cu fixativ datorita cantitatii mari de alcool pe care o contine – solutie confirmata de foarte multe doamne si domnisoare.

La magazinele supermarketurile mari, adresati-va angajatilor cu intrebarea „cu ce se curata pixul de pe piele ecologica?” din raionul de creme de pantofi si odorizante sau in raionul pentru masini.

 1. In sectiunea de creme de pantofi si odorizante gasiti spray-uri speciale pentru curatat pete – unele specifica faptul ca scot petele de pix. unul dintre ele este „Solutie curatat pete, pix, marker, carioca Sciogli Pennarello, 800l” si se gaseste la aproximativ 21 de lei.
 2. La raionul de accesorii pentru automobile gasiti „PULIMAX 500 ml” Solutie pentru curatat tapiseria. Acesta este un detergent universal pentru interioarele auto cu pretul la aproximativ 18lei.
 3. COLOURLOCK Ballpoint Pen & Biro Remover„, 9.5 ml. La un pret de 12 lire sterline, acest marker special pentru sters petele de pix se gaseste pe internet la adresa https://www.colourlock.com/ballpoint-pen-biro-remover.html

Cam atat deocamdata despre petele de pix. Daca doriti sa curatati pete de ulei vechi cititi cu ce se scot petele de ulei.

Sincer sper ca una dintre aceste solutii sa ajute. Nu uitati, orice ar fi, mai intai testati pe o parte ascunsa si daca nu strica pielea, incercati si pe pata de pix. Succes.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *