Cat consuma un bec de 100W intr-o ora

V-ati intrebat vreodata cat consuma un bec de 100W intr-o ora? Azi vom descoperi ce gaura in buget face un bec de 100 wati care sta aprins cateva ore pe zi.

cat consuma un bec de 100w intr-o ora

Cat consuma un bec de 100W intr-o ora

Becurile cu filament au cel mai mare consum comparat cu celelalte alternative de iluminat din comert. Dat fiind costul destul de ridicat al energiei electrice, tot mai multa lume se intreaba cat consuma un bec de 100W intr-o ora, zi sau luna.

Puterea becului se exprima in Wati. Pentru a afla energia consumata vom multiplica (inmulti) puterea cu timpul si obtinem Watt ora.

In factura la curent platim kilovati notati KWh (kilo watt ora). Aceasta inseamna 1000 de Watt ora sau 1000 Wh.

Energia Consumata = 100 Wati * 1 ora = 100 Wati ora = 0,1 KWh.

Iata ca raspunsul intrebarii cat consuma un bec de 100w intr-o ora este 100 wati ora, adica 0,1 kWh

Alte intrebari asemanatoare:

Cat consuma un bec de 60w intr-o ora

Un bec de 60w consuma intr-o ora 60Wh adica 0,06 KWh.

Cat consuma un bec pe ora in general

Consumul de energie al unui bec intr-o ora se afla inmultind puterea acestuia cu timpul adica o ora. Ca regula, daca puterea becului este de 100w atunci becul consuma 100 Wati ora adica 0,1KWh.

Luand in calcul pretul energiei electrice care la ora actuala este de 0,55 lei pe KWh (cu toate taxele incluse) deducem ca un bec de 100w consuma intr-o ora 0.055lei. Daca sta aprins 7 ore pe zi timp de o luna, becul de 100w va adauga la valoarea facturii de curent aproximativ 12 lei. Pentru un bec de 60w (consum 0,033 lei pe ora) care lumineaza 7 ore pe zi timp de o luna valoarea facturii la curent creste cu aproximativ 7,1 lei pe luna.

Conform ultimelor reglementari ale Uniunii Europene in privinta consumului de energie, se interzice comercializarea becurilor cu filament pe motiv ca nu favorizeaza economia de energie. In ciuda noii legi europene comerciantii au gasit o portita si anume de a schimba denumirea becurilor clasice cu incandescenta in becuri de uz industrial.

Restrictia comercializarii becurilor cu incandescenta se aplica la becurile de la 40 wati pana la 100 wati inclusiv, comerciantii oferind ca alternativa de iluminat casnic becuri economice, tuburi cu neon si becuri cu LED.

Noua lege a europeana vine pentru a favoriza consumul responsabil de energie, comerciantii ne pot vinde totusi becuri cu filament, cu conditia sa specifice ca sunt destinate uzului industrial.

Pretul de achizitie pentru becurile economice si cu LED este destul de mare. Datorita faptului ca un bec economic consuma cu 80% mai putin decat un bec clasic cu incandescenta, iar un bec LED cu 85% mai putin, deducem ca valoarea becului poate fi amortizata in 6 luni (pentru becul economic) si respectiv 8 luni (becul LED), daca becul functioneaza cate 4 ore pe zi.

In cazul folosirii sporadice (de exemplu in pivnita sau pod) un bec economic nu va putea sa-si amortizeze valoarea pentru ca se va defecta cu mult inainte, datorita conditiilor de lucru vitrege (umezeala, diferente mari de temperatura). Din acest motiv in aceste locuri se recomanda folosirea becurilor cu incandescenta, care nu atat sunt pretentioase la conditiile mediului, si sunt cu mult mai ieftine. Intr-un astfel de punct de consum un bec cu incandescenta poate rezista si 10 ani de zile, fiind pornit cate 10-15 minute pe zi sau chiar pe saptamina.

Haideti sa vedem cat consuma un bec de 100w care functioneaza 10 minute pe saptamina, timp de un an (tipic pentru beciurile din gospodariile de la tara). 0,1 KWh * 0,16 (ore) * 52 (saptamani) = 0,83 KWh, adica 0,45 lei pe an. Comparand cu cat consuma un bec de 100w pe ora timp de 7 ore pe zi, neintrerupt, deducem ca este total neeconomic sa instalam un bec economic in beci sau podul casei. Pretul becului economic (18 lei) ar fi de 40 de ori mai mare decat valoarea energiei consumate in tot anul.

Sa recapitulam:

Cat consuma un bec de 100w intr-o ora? Becul de 100w consuma 0,1KWh (0,1 kilo wati ora).

Cat consuma un bec de 60w intr-o ora? Becul de 60w consuma 0,06KWh (0,06 kilo wati ora).

In continuare va recomand sa cititi si cat consuma un calculator.

Latest Comments
  1. gigi kent 15 septembrie 2016
    • Servrad 15 septembrie 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *