Cati cm are un metru, cati centimetri are un metru

Cati cm are un metru? O intrebare de 100 de centimetri lungime. In acelasi timp o intrebare foarte stresanta pentru oricine nu a vazut niciodata in viata lui un metru de croitorie, o ruleta sau un metru de tamplarie.

Cati cm are un metru

Fara sa mai prelungesc asteptarea, voi da raspunsul: 100 cm. Pentru cine nu crede, luati un metru de croitorie sau tamplarie si numarati. Un cm are marimea aproximativa cu buricul unui deget. Un metru are 100 cm.

De se scriu despre asta

M-am decis sa scriu acest articol despre cati cm are un metrucand am vazut intrebarea pe un forum. Cineva a avut destule cunostiinte sa-si faca user pe forum, casuta de e-mail, si chiar sa foloseasca computerul sau un dispozitiv mobil, dar nu a fost la scoala la lectia despre multiplii si submultiplii metrului.

Putina teorie despre unitati de masura a lungimilor

Deci, cati cm are un metru? Incredibil,pentru unii, dar 100 cm este adevaratul raspuns. Un metru are 100 cm.

Centimetrul (cm) este o subunitate a metrului. Alte subunitati importante ale metrului sunt decimetrul si milimetrul. Multiplii metrului sunt decametrul, hectometrul si kilometrul.

Urmatoarele 3 afirmatii sunt adevarate:

Un metru are 10 dm (decimetri).
Un metru are 100 cm (centimetri).
Un metru are 1000 mm (milimetri).

Un decametru are 10 metri, un hectometru are 100 metri iar un kilometru are 1000 metri.

O intrebare mai decenta ar fi cati cm patrati are un metru patrat. Raspuns corect: un metru patrat are 10.000 cm patrati. Cum calculezi asta? Un patratul cu latura de unmetru are pe fiecare latura 100 cm. Inmulteste 100 pe de lungime cu 100 de pe latime (incredibil dar laturile patratului sunt egale) si obtii 10.000 cm patrati.

Incanu stii cati cm are un metru

Daca inca nu stii cati cm are un metru probabil ca nu ai citit tot ce am scris pana acum ori nu ai inteles. Repet deci ca un metru are 100 cm. Daca nici acum nu ai inteles,ar trebui sa nu ai voie sa procreezi.

metru de croitorie, cati cm are un metruRepetam sa inteleaga toata lumea: Luati un metru de croitorie si priviti-l cu atentie. Observati diviziunile marunte. Acestea reprezinta milimetrii. Cate 10 milimetri vor forma un centimetru. 100 de centimetri sunt exact un metru. Deci, cati centimetri are un metru? 100 cm.

Astept comentariile voastre in caz ca doriti o dezbatere pe tema cati cm are un metru. Sunt curios daca mai e cineva care nu a inteles inca. In speranta ca v-a placut mica mea lectie despre submultiplul metrului, centimetrul (cm), v-a invit sa subscrieti la blogul meu, folosind formularul de inscriere din lateralul paginii.

Un ultim lucru – nu uitati cati cm are un metru. Tineti minte 100 centimetri. Spor la teme.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *