Inlocuire HDD cu SSD în laptop sau calculator

Laptopul sau calculatorul tău dau semne de oboseală și se mișcă din ce în ce mai greu. Poate că a venit momentul să cumperi un laptop nou – sau poate că nu. Orice laptop sau calculator poate lucra la aceeași viteză ca în prima zi de utilizare. Noi facem Inlocuire HDD cu SSD in laptop. Apeleaza cu incredere la noi. Reparam orice calculator.

Daca ai nevoie de Reparatii Calculatoare in Suceava, poti apela la noi cu incredere.

Un HDD în palmă.
Înlocuire HDD cu SSD în laptop

Orice Hard Disk își pierde din performanțe odată cu trecerea timpului. Ele se mișcă din ce în ce mai greu dar continuă să funcționeze. Acesta este un semn că HDD-ul trebuie înlocuit. Mai mult, dacă se aud clicăituri din carcasa laptopului iar totul pare să fi înghețat, ai șanse mari ca Hard Diskul să fie defect sau pe ultimele lui zile de viață.

Hard Diskurile sunt unități de stocare a informației prin imprimarea unui câmp magnetic într-un disk fabricat din materiale speciale. În timp acesta își pierde din capacitatea de a reține magnetismul. Mai mult, din cauza vitezei foarte mari cu care se rotește orice șoc primit poate fi fatal. Capetele de citire plutesc pe suprafața discului, dar o izbitură nefericită le poate împinge pe disc și crea o zgârietură.

SSD-urile, prin comparație cu HDD-urile, nu au piese în mișcare. SSD-urile conțin doar circuite de memorie, ceea ce le face nu doar mult mai rapide dar și mult mai rezistente la șocuri.

Dacă ai un laptop care funcționa bine cu windows 7, dar de când ai trecut la windows 10 nu mai are aceeași viteză, probabil e din cauză că HDD-ul nu mai face față. Comparat cu Windows 7, versiunea lui mai noua, Windows 10 lucrează cu mult mai multe fișiere, ceea ce face ca Hard Diskul să nu facă față solicitării. Aceasta duce la întârzieri și desigur suprasolicitare.

HDD poate fi înlocuit destul de ușor. Dacă ai un laptop sau un calculator vechi, care merită salvat, dă-i o șansă. Înlocuirea HDD-ului cu SSD poate să-i crească viteza de aproximativ 10 ori. Cu un SSD poți să ai mai mult spațiu pe diskul C. Totul e să găsești pe cineva care știe să rearanjeze spațiul pe partițiile discului, fără să piardă prețioasele date stocate.

Înlocuirea HDD-ului cu un SSD poate fi făcută în 1-2 ore și nu pierzi mimic. Tot ce aveai pe Hard Disk poate fi transferat pe SSD și în plus discul C poate fi mărit pentru a nu-ți mai face griji cu spațiul pentru programe, jocuri sau documente.

Poate te-am convins, sau poate că nu. Calculatorul la care lucrez acum pornea în 4 minute înainte să înlocuiesc HDD-ul cu un SSD. Era un chin până deschidea o fereastră de internet. Acum, după ce am înlocuit Hard Diskul se mișcă fenomenal. Windows 10 pornește de pe SSD în 3-4 secunde.

Secretul constă în modul diferit în care lucrează aceste 2 dispozitive de stocare a datelor. Hard Diskul e lent și trebuie să miște capetele de citire pentru fiecare bucățică de fișier. SSD-ul în schimb, poate accesa mult mai multe fișiere într-un timp cu mult mai mic, fără să clipească.

Dacă vrei să înlocuiești HDD-ul cu un SSD poți avea numai de câștigat – viteza, spațiu mai mare pentru Windows și programe și eviți pierderea datelor dacă ai un Hard Disk defect sau care mai are puțin și te lasă.

Cireașa de pe tort vine abia acum: Dacă vitezei laptopului e prea mare poți oricând să te întorci la vechiul Hard Disk. Se poate monta înapoi și totul va fi lent ca înainte. Condiția e să nu-i ștergi datele.

Sau, dacă Hard Diskul încă mai are zile poți să-l pui într-o carcasă de HDD externă și să-l conectezi la laptop prin USB si te faci și cu o unitate de stocare externă.

Tu decizi. Dacă ai nevoie de creșterea vitezei laptopului sau calculatorului printr-o înlocuire de HDD cu un SSD, lasă-mi un mesaj in pagina de Contact de pe websitul firmei noastre Servrad S.R.L. Te ajut cu plăcere.

Latest Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *