Ce avantaje iti aduce o anulare AdBlue

Emulatorul AdBlue este un echipament profesional creat pentru anulare AdBlue la masinile dotate cu sistemul de reducere catalitica selectiva. Emulatorul AdBlue anuleaza sistemul AdBlue existent, deci masina nu mai foloseste lichid AdBlue.

anulare adblue

De ce ai nevoie de anulare AdBlue

Operatia de anulare AdBlue este necesara atunci cand pleci la drumuri in tari precum Rusia unde lichidul AdBlue nu se poate procura cu usurinta. Totusi cred ca deja si statiile de alimentare din Rusia se aprovizioneaza cu AdBlue.

Cum se manifesta aceasta anulare Adblue

Anularea sistemului de reducere catalitica selectiva se face prin instalarea unui emulator AdBlue. Acest emulator nu influenteaza in nici un fel functionarea motorului si nu provoaca pierderi de putere. Emulatorul AdBlue se integreaza perfect cu calculatorul masinii, fara a da erori. Acest dispozitiv poate fi pornit si oprit dupa nesecitati fara a fi nevoie decat de actionarea unui buton.

Ce se intampla dupa o anulare AdBlue

La anularea sistemului AdBlue masina nu mai comanda injectarea AdBlue in gazele de ardere. Aceasta se traduce prin reducerea consumului de AdBlue la zero si deci la costuri de transport mai mici.

Anularea AdBlue ajuta in cazul in care sistemul AdBlue are o defectiune. Odata instalat pe masina, emulatorul AdBlue va trimite informatii calculatorului de bord si va informa ca sistemul AdBlue functioneaza perfect. Astfel puteti conduce in continuare chiar si cu un sistem de reducere a noxelor defect, pana aveti posibilitatea remedierii defectiunilor.

Anulare AdBlue – este legal?

Anularea Adblue este ilegala, bineinteles. Anuland sistemul de reducere catalitica selectiva, masina nu se mai incadreaza in standardul Euro de noxe pentru care a fost incadrata. Anuland AdBlue masina devine Euro 3 conform normelor Euro in vigoare. Este de datoria conducatorului auto sa verifice starea vehiculului si incadrarea in standardul Euro, precum si raportarea declasarii din standardul EURO la oficiul RAR, pentru incadrarea intr-o treapta Euro inferioara si plata taxelor de mediu aferente.

Avantajele utilizarii unui emulator AdBlue

Anulare AdBlue fara erori in diagnosticul masinii

Emulatorul AdBlue este bun in drumuri prin tari ca Rusia unde AdBlue nu poate fi gasit cu usurinta

Emulatorul AdBlue poate fi pornit si oprit cu usurinta.

Conducatorul auto este unicul responsabil de utilizarea sistemului AdBlue, care este obligatoriu conform legislatiei in vigoare.

Intrebari frecvente despre anularea adblue cu emulator

 1. Instalarea emulatorului AdBlue va opri consumul solutie AdBlue?
  • Da, dupa operatia de anulare AdBlue nu va mai fi nevoie sa alimentati cu solutie AdBlue.
 2. La ce fel de masini se poate face anularea AdBlue
  • Anularea AdBlue poate fi facuta prin instalarea unui emulator AdBlue la urmatoarele tipuri de masini: IVECO, DAF, MERCEDES, MAN, VOLVO, SCANIA, RENAULT.
 3. Cat timp este necesar pentru instalarea unui emulator AdBlue
  • In general anularea AdBlue prin instalarea emulatorului AdBlue dureaza aproximativ o ora.
 4. Cat pot conduce dupa ce fac operatia de anulare AdBlue
  • Anularea AdBlue duce la stoparea folosirii lichidului AdBlue. Astfel puteti conduce nelimitat fara a consuma AdBlue, fara a avea motorul in limp mode si fara a pierde din puterea de tractiune.

Asa cum am spus mai sus, conform legislatiei in vigoare operatia de anulare AdBlue este ilegala conform legilor in vigoare in Uniunea Europeana. Prin anularea AdBlue motorul intra la treapta Euro 3 de noxe. Soferul sau proprietarul masinii sunt direct raspunzatori de anularea AdBlue si raportarea incadrarea la o alta treapta de noxe catre registrul auto.

Latest Comments
 1. Nicea 4 aprilie 2017
  • Servrad 5 aprilie 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *