Ce inseamna TPU

Ne intalnim cu acest acronim in fiecare zi, fie ca suntem la cumparaturi pe net sau in supermarket. Azi aflam ce inseamna TPU si la ce foloseste. Citeste pana la capat si vei afla ca TPU inseamna mai multe lucruri.

ce inseamna tpu

Ce inseamna TPU

O prima varianta de raspuns

TPU este un plastic poliuretan care are o multitudine de proprietati dintre care cele mai cunoscute si apreciate sunt transparenta si elasticitatea. In termeni tehnici de chimie TPU inseamna un termoplastic elastomer ce consista din blocuri lineare segmentate de copolimeri compusi din segmente tari si moi. Cam atat despre chimia TPU.

Acum ca stim ce inseamna TPU din punct de vedere chimic haideti sa vedem la ce este folosit. TPU este intalnit in foarte multe domenii. De exemplu, TPU se foloseste atat la dispozitivele electronice cat si in bucatarie. TPU este un material foarte popular des intalnit in telefoanele mobile, husele pentru telefoane mobile, foliile de protectie ale tastaturilor laptopurilor, ca insulator pentru cabluri, furtune, tuburi, etc.

Dar, ce inseamna TPU mai pe inteles? TPU este un fel de silicon, transparent, moale, elastic. Arata ca o gelatina care nu se rupe. Elasticitatea de care da dovata TPU este proprietatea pentru care acest material este preferat in detrimentul altor polimeri. FabricareaTPU-ului negru sau de orice alta culoare se face prin adaugarea de cerneluri si vopsele speciale.

Si, daca stim ce inseamna TPU probabil ca ar trebui sa enumeram si acele proprietati care-l fac atat de apreciat:

  • TPU este foarte rezistent la lovituri si zgarieturi
  • TPU este foarte flexibil, pastrandu-si forma impecabil in urma torsiunii, indoirii, lovirii.
  • TPU se comporta foarte bine la temperaturi scazute. In timp ce alti polimeri se intaresc si devin casanti, TPU isi pastreaza calitatile si la temperaturi foarte scazute.
  • TPU are o rezistenta foarte mare la forfecare.
  • Elasticitatea si Transparenta sunt doua dintre cele mai cunoscute proprietati ale TPU
  • TPU este rezistent la uleiuri si grasimi in general

Alte variante de raspuns a intrebarii ce inseamna TPU

TPU este un acronim folosit si in alte domenii de activitate. De exemplu TPU inseamna si Time Processing Unit, termen folosit atunci cand vorbim de procesoare sau module software de procesare. Alte semnificatii ale termenului TPU puteti gasi la adresa http://acronyms.thefreedictionary.com/TPU.

Regional, in tara noastra acronimul TPU este folosit si pentru a abrevia expresia „toti pentru unu, unu pentru toti” folosita de un site web din domeniul .RO ce contine intrebari de cultura generala si raspunsuri date de utilizatorii sai.

Acestea sunt cele mai probabile semnificatii ale termenului TPU. Daca stii si tu ce inseamna TPU, dar raspunsul tau este diferit de ceea ce am expus eu, te rog sa lasi un comentariu, mai jos.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *