Cu ce se curata pixul de pe piele in 10 moduri

In acest articol aflam cu ce se curata pixul de pe piele. Cred ca nu este cineva care sa nu fi avut macar odata in viata nevoie sa stearga o pata de pix de pe o haina, piesa de mobilier sau perete. Iata cateva metode de a sterge pixul de pe piele cu ce se poate gasi prin casa.

cu ce se curata pixul de pe piele

Cu ce se curata pixul de pe piele

Daca pixul de pe pielea noastra se sterge cate putin cu fiecare spalare cu sapun, detergent sau alcool, nu tot atat de usor este sa scoatem petele de pix din pielea mobilierului.

Pentru a aborda corect o pata de pix trebuie studiat mai intai materialul din care este confectionata bucata de piele ce urmeaza a fi curatata. Unele substante interactioneaza cu anumiti compusi din pielea sintetica si de aceea e foarte important sa stim cu exactitate cu ce fel de piele ne confruntam.

Inainte de a trece la operatia propriu-zisa de curatare a pixului de pe piele este important sa se faca un test cu substanta sau solutia cu care urmeaza a se incerca scoaterea petei. Testul se va face pe o portiune foarte mica pentru a vedea daca distruge pielea sau pigmentul din piele. Intotdeauna testati produsul ce urmeaza a fi folosit intr-o zona ferita de priviri, de obicei undeva nu poate sa fie vazuta de nimeni – astfel nu riscati sa va distrugeti mobilierul.

Cand se inceaca scoaterea unei pete in general prima etapa este de a absorbi excesul de lichid din pata cu o carpa uscata, servetel uscat sau prosop de hartie. Abia dupa aceea se trece la scoaterea efectiva a petei. O pata absorbita bine este pe 3 sferturi curatata. Curatarea se fa face intotdeauna prin miscari de la exterior spre interiorul petei.

Cine spune ca pixul se curata de pe piele doar cu foarfeca greseste. Asa cum am spus in finalul articoluluiCu ce se curata pixul de pe piele ecologica cerneala de pix poate fi curatata si cu produse din comert, insa produsul in cauza nu se gaseste in Romania ci trebuie comandat pe internet, deocamdata.

Mai intai sa vedem cu ce se curata pixul de pe piele folosind produse ce se gasesc prin casa

  1. Daca pata de pix este proaspata se poate curata foarte usor cu lapte.
  2. Daca pata este veche, va iesi cu atat mai greu cu cat s-a incercat scoaterea ei cu alte produse.
  3. Fixativul de par pare sa dea rezultate bune datorita concentratiei mari de alcool. Daca insa acesta nu functioneaza atunci pata va fi si mai greu de scos dupa aceea.
  4. Un alcool fara culoare va dizolva foarte cerneala de pix daca pata este proaspata. Se aplica alcool pe pata si se freaca usor cu servetele uscate sau prosoape de hartie. Daca pata este mare se vor folosi mai multe servetele pentru a aplica pe pata de pix doar hartie absorbanta curata pentru a nu intinde pata mai tare.
  5. Lapte demachiant poate fi folosit cu succes pentru stergerea petelor de pix pe majoritatea tipurilor de piele.
  6. Dizolvantul de unghii este un foarte bun solvent al cernelei de pix dar distruge unele tipuri de piele, in general pielea sintetica e afectata. Daca in urma testului se constata ca distruge pielea, se poate incerca si cu dizolvant de unghii fara acetona. Procedeul de curatare este acelasi ca la alcool.
  7. Esenta de terebentina este un alt bun solvent al cernelii de pix. Si de aceasta data trebuie neaparat testata pentru a vedea daca nu distruge pielea respectiva.
  8. Gelul dezinfectant pentru maini contine alcooli care nu irita pielea. Daca nu distruge pielea se lasa pe pata sa actioneze 5-10 minute dupa care se sterge de la exterior spre interior cu prosoape de hartie curate.
  9. Alcoolul izopropilic este foarte bun pentru curatarea petelor de pix. Nu lasa urme.
  10. Petele de pix cu gel sunt cel mai greu de curatat datorita concentratiei mari de pigmenti. Pata se va curata imediat prin aplicarea unui amestec de amoniac si apa calda, aplicata pe o bucata de carpa cu care se va freca zona afectata.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *