Aer conditionat portabil fara furtun evacuare

Aparatele de aer conditionat portabil fara furtun evacuare ajuta la crearea unui spatiu confortabil aproape oriunde. Acum cand ne loveste in plin canicula, este bine de stiut cum ne putem racori.

aer-conditionat-portabil-fara-furtun-evacuare

In continuare va voi enumera cateva metode de scaderea temperaturii si/sau a umiditatii mediului inconjurator pentru a ne simti confortabil chiar si in zilele toride de vara.

Cu toate ca tehnologia a avansat foarte mult, principiul de functionare al aparatelor de aer conditionat nu este foarte diferita de forma in care a fost propusa atunci cand a fost inventata.

Noria, aparat de aer conditionat mobil revolutionar

aer conditionat portabil fara furtun NoriaCa noutate in domeniu, acum in anul 2016, firma Noria din Philadelphia lanseaza un tip nou de aparat de aer conditionat portabil fara furtun evacuare. Aparatul modular poate fi instalat pe fereastra fara a fi nevoie de gaurirea peretilor sau instalari definitive. Cu un pret de numai 400 dolari americani, aparatul de aer conditionat mobil produs de Noria are dimensiuni foarte mici si poate fi mutat cu usurinta in orice zona a locuintei, cu conditia sa existe o fereastra.

Cu o putere de 5000 BTU pe ora, aparatul de aer conditionat portabil fara furtun evacuare Noria este extrem de silentios si poate fi controlat prin telefon, avand deja aplicatii dedicate atat pe telefoanele iPhone cat si cele Android.

Cu un consum de energie din clasa A++ acest aparat de aer conditionat mobil fara furtun evacuare ofera si functiile de dezumidificare, recirculare si chiar si incalzire a aerului.

Tehnologia care raceste aerul prin evaporarea apei

Probabil cel mai intalnit fenomen natural intalnit in viata noastra de zi cu zi este evaporarea. Majoritatea insa nu stiu ca, prin evaporare, lichidele se racesc. Bazandu-se pe acest fenomen natural, aparatele de racire a aerului prin vaporizare reduc temperatura aerului pana in zona de confort.

Combinand inteligent un ventilator si un material asemanator unui burete care absoarbe apa, aparatele de aer conditionat portabil fara furtun evacuare cu evaporare consuma doar 60-100 wati.

Aceste apatate de aer conditionat mobil sunt capabile sa reduca temperatura aerului cu pana la 15 grade celsius. Pentru aceasta trebuie alimentate cu apa, 8 litri fiind suficienti pentru o zi de functionare.

Un aparat de aer conditionat portabil cu vaporizare este si Klarstein MCH-2 care nu doar raceste aerul dar il si curata. Consumand doar 65 wati acest aparat de aer conditionat portabil fara furtun evacuare reimprospateaza aerul in spatii mici si mijlocii fara costuri exagerate.

Datorita folosirii efectului de racire prin vaporizare, aceste aparate de aer conditionat nu au nevoie de furtun de evacuare, fapt care le face pe drept cuvant aparate de aer conditionat mobil.

Aparate de dezumidificare

Aparatete de dezumidificare nu sunt pe drept cuvant apatate de aer conditionat portabil fara furtun. Se stie ca efectul de disconfort este dat de umezeala din aer. Aparatele de dezumidificare extrag apa furnizand un aer mai uscat, la un nivel mai apropiat de zona noastra de confort. Efectul de racire este mai mult aparent, efectul fiind aproape echivalent cu al unui ventilator „mai bun”. Consumul de curent face aceste aparate mai putin rentabile.

Aer conditionat mobil ieftin, facut acasa

aer conditionat portabil fara furtun evacuare facut acasaEi bine, pentru ca s-a cerut si asa ceva, romanul (si nu numai) a inventat si aerul conditionat mobil cel mai ieftin. Constructia este de tip Home Made, adica facuta in casa. Materialele necesare sunt minime (cuva de plastic cu capac, o teava de PVC cu cot la 45/90 grade, ventilator ieftin si gheata. Cu cat mai multa gheata, cu atat mai bine functioneaza dispozitivul, si mai mult timp.

Si, chiar daca am inceput ca o gluma, acest sistem chiar functioneaza. Datoriza zonei de presiune scazuta la gura tevii, apa rece din cuva se evapora, racind aerul din jurul ei. In plus gheata din apa contribuie si ea la efectul de racire.

Daca dispuneti de un frigider in care puteti ingheta 2-4 peturi de apa, acest sistem rudimentar va poate ajuta sa treceti peste zilele de canicula care se abat asupra tarii.

Iata doar 4 metode care ne pot ajuta sa trecem peste zilele de canicula din timpul verii. Acestea sunt aparate de aer conditonat portabil fara furtun evacuare, fiecare folosind o alta metoda de a scapa de umezeala sau caldura apasatoare. Astept parerile dvs.

Daca nu sunteti decis daca sa va cumparati un aparat de aer conditionat din cauza consumului de curent, va invit sa cititi si articolul despre cat consuma un aparat de aer conditionat si veti intelege ca se merita.

De asemeni, daca sunteti hotarat sa instalati unul, va invit sa cititi articolul cat costa un aparat de aer conditionat. Unele sunt destul de ieftine mai ales daca prindeti o promotie sau lichidare de stocuri.

Despre un aparat de aer conditionat portabil fara furtun evacuare la un pret foarte mic am discutat in aparate de aer conditionat de 1200 BTU ieftine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *